Vorige week steeg de koffieprijs met 6,10%, onder andere als gevolg van de vrees dat overvloedige regens in Brazilië en Colombia, de twee grootste producenten van arabica, de oogst hebben beschadigd.

Op basis van die verwachting hebben speculanten nieuwe hausse-posities ingenomen. Op de ICE Futures U.S. overtrof het aantal long-posities het aantal short-posities met 42.616.

Hector Galvan, senior trading adviser bij RJO Futures in Chicago, is van mening dat speculatieve aankopen de koffieprijs nog verder omhoog kunnen duwen. Alleszins gaat de vrees voor de bevoorrading van de markt op korte termijn blijven bestaan.

Vorige week steeg de koffieprijs met 6,10%, onder andere als gevolg van de vrees dat overvloedige regens in Brazilië en Colombia, de twee grootste producenten van arabica, de oogst hebben beschadigd. Op basis van die verwachting hebben speculanten nieuwe hausse-posities ingenomen. Op de ICE Futures U.S. overtrof het aantal long-posities het aantal short-posities met 42.616. Hector Galvan, senior trading adviser bij RJO Futures in Chicago, is van mening dat speculatieve aankopen de koffieprijs nog verder omhoog kunnen duwen. Alleszins gaat de vrees voor de bevoorrading van de markt op korte termijn blijven bestaan.