De Braziliaanse Real daalde fors in waarde tegenover de dollar, de munt waarin koffie wordt verhandeld. Boeren bouwen daarom hun voorraden in versneld tempo af om plaats te maken voor de nieuwe oogst.

Dit zorgt tijdelijk voor een overaanbod. Ook Colombia exporteerde tussen januari en mei 32 procent meer koffiebonen dan een jaar eerder.

Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) verwacht in het lopende oogstjaar een opbrengst van 53,7 miljoen zakken, de op twee na hoogste hoeveelheid ooit.

Vorig jaar oogstte Brazilië een recordhoeveelheid van 56,1 miljoen zakken. Nog volgens het USDA zal er in het oogstjaar 2013-2014 een aanbodoverschot zijn van 4,46 miljoen zakken op de mondiale koffiemarkt. Vorig oogstjaar oversteeg het aanbod de vraag met 10 miljoen zakken.

De Braziliaanse Real daalde fors in waarde tegenover de dollar, de munt waarin koffie wordt verhandeld. Boeren bouwen daarom hun voorraden in versneld tempo af om plaats te maken voor de nieuwe oogst. Dit zorgt tijdelijk voor een overaanbod. Ook Colombia exporteerde tussen januari en mei 32 procent meer koffiebonen dan een jaar eerder. Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) verwacht in het lopende oogstjaar een opbrengst van 53,7 miljoen zakken, de op twee na hoogste hoeveelheid ooit. Vorig jaar oogstte Brazilië een recordhoeveelheid van 56,1 miljoen zakken. Nog volgens het USDA zal er in het oogstjaar 2013-2014 een aanbodoverschot zijn van 4,46 miljoen zakken op de mondiale koffiemarkt. Vorig oogstjaar oversteeg het aanbod de vraag met 10 miljoen zakken.