Maar die inflatie zou wel eens vanuit een totaal verwachte hoek kunnen komen. De prijzen voor steeds meer voedingsproducten vertonen een stijgende trend en de grote voedingsmaatschappijen hebben recent aangekondigd dat er nog meer prijsstijgingen zitten aan te komen.

Het Amerikaanse Hershey kondigde aan dat de prijs voor een reep chocolade met 10% zal worden verhoogd. Ook de koffieprijs zal worden opgetrokken, gezien de droogte in Brazilië. De komst van inflatie kan dus niet het gevolg zijn van geldcreactie door de centrale banken, maar wel door een prijsexplosie voor een aantal voedingsproducten.

Maar die inflatie zou wel eens vanuit een totaal verwachte hoek kunnen komen. De prijzen voor steeds meer voedingsproducten vertonen een stijgende trend en de grote voedingsmaatschappijen hebben recent aangekondigd dat er nog meer prijsstijgingen zitten aan te komen. Het Amerikaanse Hershey kondigde aan dat de prijs voor een reep chocolade met 10% zal worden verhoogd. Ook de koffieprijs zal worden opgetrokken, gezien de droogte in Brazilië. De komst van inflatie kan dus niet het gevolg zijn van geldcreactie door de centrale banken, maar wel door een prijsexplosie voor een aantal voedingsproducten.