Daardoor is de lira teruggevallen tot een recorddieptepunt tegenover de Amerikaanse munt. Todd Gordon van TradingAnalysis.com waarschuwt dat de depreciatie van een aantal groeimarktmunten een duidelijk waarschuwingssignaal geeft.

Nog meer koersdruk bij deze valuta's kan uiteindelijk de vrees op de Amerikaanse beurzen doen toenemen, met uiteindelijk paniekverkopen tot gevolg. Hierbij mag niet over het hoofd worden gezien dat de sterkere dollar de exportpositie van de Amerikaanse bedrijven ondermijnt.

Daardoor is de lira teruggevallen tot een recorddieptepunt tegenover de Amerikaanse munt. Todd Gordon van TradingAnalysis.com waarschuwt dat de depreciatie van een aantal groeimarktmunten een duidelijk waarschuwingssignaal geeft. Nog meer koersdruk bij deze valuta's kan uiteindelijk de vrees op de Amerikaanse beurzen doen toenemen, met uiteindelijk paniekverkopen tot gevolg. Hierbij mag niet over het hoofd worden gezien dat de sterkere dollar de exportpositie van de Amerikaanse bedrijven ondermijnt.