De koers van de yen is sinds de invoering al met meer dan 25% gedaald, maar die daling kan nog in een stroomversnelling belanden. Veel analisten verwachten dat de koers van de yen tegen het einde van dit nieuwe jaar nog fors lager zal staan ten opzichte van zowel de dollar als de euro.

Zodra de Japanners echt beseffen wat er aan de hand is, zullen ze proberen om hun geld zo snel mogelijk om te zetten in andere en veiligere valuta's. De koers van de Japanse yen kan op die manier een lawine worden die nog onmogelijk te stuiten valt.

De koers van de yen is sinds de invoering al met meer dan 25% gedaald, maar die daling kan nog in een stroomversnelling belanden. Veel analisten verwachten dat de koers van de yen tegen het einde van dit nieuwe jaar nog fors lager zal staan ten opzichte van zowel de dollar als de euro. Zodra de Japanners echt beseffen wat er aan de hand is, zullen ze proberen om hun geld zo snel mogelijk om te zetten in andere en veiligere valuta's. De koers van de Japanse yen kan op die manier een lawine worden die nog onmogelijk te stuiten valt.