Die euforische fase werd veroorzaakt door een koersval bij de yen, maar inmiddels is de Japanse munt gestuit in zijn vaart. Blijkbaar gingen de belangrijkste handelspartners niet akkoord met een fors lagere waardering voor de yen en werd er achter de schermen ingegrepen.

De beleggers beginnen zich echter steeds meer zorgen te maken over Japan, een koersval op de Japanse beurs kan namelijk een aardverschuiving veroorzaken. De Japanse schuldengraad bedraagt meer dan 200% van het BBP en het mislukken van Abenomics kan dan ook rampzalige gevolgen hebben.

Die euforische fase werd veroorzaakt door een koersval bij de yen, maar inmiddels is de Japanse munt gestuit in zijn vaart. Blijkbaar gingen de belangrijkste handelspartners niet akkoord met een fors lagere waardering voor de yen en werd er achter de schermen ingegrepen. De beleggers beginnen zich echter steeds meer zorgen te maken over Japan, een koersval op de Japanse beurs kan namelijk een aardverschuiving veroorzaken. De Japanse schuldengraad bedraagt meer dan 200% van het BBP en het mislukken van Abenomics kan dan ook rampzalige gevolgen hebben.