De koers van de Indische rupee is van een ongezien formaat en kan verstrekkende gevolgen hebben. Sinds mei is de koers van de rupee met bijna 20% gedaald. De reden voor deze spectaculaire koersval moet worden gezocht bij de Amerikaanse centrale bank.

Wanneer die begint te taperen, zal er naar de financiële markten veel geld wegvloeien uit de groeilanden. De depreciatie van de koers van de rupee (en vervolgens die van de rupiah) doet veel Aziatische beleggers richting goud vluchten. Vraag is namelijk wat het volgende land zal zijn waarvan de munt zal instorten.

De koers van de Indische rupee is van een ongezien formaat en kan verstrekkende gevolgen hebben. Sinds mei is de koers van de rupee met bijna 20% gedaald. De reden voor deze spectaculaire koersval moet worden gezocht bij de Amerikaanse centrale bank. Wanneer die begint te taperen, zal er naar de financiële markten veel geld wegvloeien uit de groeilanden. De depreciatie van de koers van de rupee (en vervolgens die van de rupiah) doet veel Aziatische beleggers richting goud vluchten. Vraag is namelijk wat het volgende land zal zijn waarvan de munt zal instorten.