Daartegenover staan de inflationisten, die altijd hebben voorspeld dat alle tot dusver doorgevoerde maatregelen zullen leiden tot een economische instorting, tot hyperinflatie en tot een explosie van de goudprijs.

Voor de inflationisten is goud een centraal thema van hun theorie, het is momenteel het enig beschikbare alternatief voor de zogenaamde 'fiat currencies'.

De crash van de goudprijs heeft deze laatste veronderstelling alleszins ontkracht. Investeren in goud gold als een afwijzen van de politiek van de overheid, maar inmiddels is gebleken dat de markt toch bereid is om haar vertrouwen te geven aan de overheden en de door hun gevoerde monetaire politiek. Het is nu wachten op het wederwoord van de inflationisten.

Daartegenover staan de inflationisten, die altijd hebben voorspeld dat alle tot dusver doorgevoerde maatregelen zullen leiden tot een economische instorting, tot hyperinflatie en tot een explosie van de goudprijs. Voor de inflationisten is goud een centraal thema van hun theorie, het is momenteel het enig beschikbare alternatief voor de zogenaamde 'fiat currencies'. De crash van de goudprijs heeft deze laatste veronderstelling alleszins ontkracht. Investeren in goud gold als een afwijzen van de politiek van de overheid, maar inmiddels is gebleken dat de markt toch bereid is om haar vertrouwen te geven aan de overheden en de door hun gevoerde monetaire politiek. Het is nu wachten op het wederwoord van de inflationisten.