De vraag is echter of de FED daadwerkelijk iets gaan doen om de economie al meteen te stimuleren. Mogelijk zal de centrale bank zich beperken tot intentieverklaringen met betrekking tot toekomstige steun.

Op de Nasdaq voltrekt zich rond Facebook in alle stilte een echt drama. De koersval bij het aandeel gaat onverminderd verder, waarbij de kaap van 20 dollar vandaag even in zicht kwam. Iedereen vraagt zich af waar de koers van Facebook een bodem gaat ontmoeten.

Edelmetalen raken niet echt van de grond

Ondanks de verdere stijging van de dollar bleven volgens Royal Bank of Scotland de prijsverschillen bij de edelmetalen klein. Een troy ounce goud werd 0,4 procent duurder en de zilverprijs klom 0,9 procent hoger.

Zimbabwe produceerde in de eerste jaarhelft 7,2 ton goud, 29 procent meer dan een jaar eerder. De Zuid-Afrikaanse goudproductie daalde in mei met 2,9 procent, zo leerden ons cijfers van Statistics South Africa.

De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI), die de prestatie van enkele grote goudmijnaandelen schaduwt, moest op weekbasis wel 4,5 procent prijsgeven.

Palladium werd 1,6 procent duurder maar platina moest 0,8 procent inleveren. In de Verenigde Staten zullen verschillende

autoconstructeurs hun geplande productieonderbreking inkorten omwille van de hoger dan verwachte vraag.

Ook de Chinese automarkt blijft groeien. Uit cijfers van de China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) blijkt dat de verkoop van passagiersvoertuigen in juni met 16 procent op jaarbasis is gestegen na een toename met 23 procent in mei.

De vraag is echter of de FED daadwerkelijk iets gaan doen om de economie al meteen te stimuleren. Mogelijk zal de centrale bank zich beperken tot intentieverklaringen met betrekking tot toekomstige steun. Op de Nasdaq voltrekt zich rond Facebook in alle stilte een echt drama. De koersval bij het aandeel gaat onverminderd verder, waarbij de kaap van 20 dollar vandaag even in zicht kwam. Iedereen vraagt zich af waar de koers van Facebook een bodem gaat ontmoeten. Edelmetalen raken niet echt van de grond Ondanks de verdere stijging van de dollar bleven volgens Royal Bank of Scotland de prijsverschillen bij de edelmetalen klein. Een troy ounce goud werd 0,4 procent duurder en de zilverprijs klom 0,9 procent hoger. Zimbabwe produceerde in de eerste jaarhelft 7,2 ton goud, 29 procent meer dan een jaar eerder. De Zuid-Afrikaanse goudproductie daalde in mei met 2,9 procent, zo leerden ons cijfers van Statistics South Africa. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI), die de prestatie van enkele grote goudmijnaandelen schaduwt, moest op weekbasis wel 4,5 procent prijsgeven. Palladium werd 1,6 procent duurder maar platina moest 0,8 procent inleveren. In de Verenigde Staten zullen verschillende autoconstructeurs hun geplande productieonderbreking inkorten omwille van de hoger dan verwachte vraag. Ook de Chinese automarkt blijft groeien. Uit cijfers van de China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) blijkt dat de verkoop van passagiersvoertuigen in juni met 16 procent op jaarbasis is gestegen na een toename met 23 procent in mei.