Dat is dus niet gebeurd, met als gevolg een forse correctie in de olieprijs. Een vat Brent is over een periode van twee maanden ongeveer 10 dollar goedkoper geworden. Kenners van de markt zijn bovendien van mening dat de bodem nog niet is bereikt en dat de olieprijs verder kan dalen.

Bijkomende factor is dat het aanbod op de markt is toegenomen en dat op een moment dat de vraag is afgenomen ondanks signalen die wijzen op een snellere economische groei in China. De ijzeren wetten van vraag en aanbod kunnen de olieprijs dus verder onder druk zetten.

Dat is dus niet gebeurd, met als gevolg een forse correctie in de olieprijs. Een vat Brent is over een periode van twee maanden ongeveer 10 dollar goedkoper geworden. Kenners van de markt zijn bovendien van mening dat de bodem nog niet is bereikt en dat de olieprijs verder kan dalen. Bijkomende factor is dat het aanbod op de markt is toegenomen en dat op een moment dat de vraag is afgenomen ondanks signalen die wijzen op een snellere economische groei in China. De ijzeren wetten van vraag en aanbod kunnen de olieprijs dus verder onder druk zetten.