De deflatie in Japan blijkt taaier dan verwacht, zoals vanmorgen duidelijk werd bij de publicatie van de cijfers over de consumentenprijzen.

Daardoor blijft de hoop aanwezig dat de Japanse centrale bank verdere maatregelen zal aankondigen om de economie te stimuleren.

Isao Kubo, equity strategist bij Nissay Asset Management Corporation, is van mening dat de Bank of Japan ingrijpende maatregelen zal moeten treffen om de economie te stimuleren. Hij waarschuwt anderzijds dat de koersstijging op de Japanse beurs verontrustende vormen begint aan te nemen.

De deflatie in Japan blijkt taaier dan verwacht, zoals vanmorgen duidelijk werd bij de publicatie van de cijfers over de consumentenprijzen. Daardoor blijft de hoop aanwezig dat de Japanse centrale bank verdere maatregelen zal aankondigen om de economie te stimuleren. Isao Kubo, equity strategist bij Nissay Asset Management Corporation, is van mening dat de Bank of Japan ingrijpende maatregelen zal moeten treffen om de economie te stimuleren. Hij waarschuwt anderzijds dat de koersstijging op de Japanse beurs verontrustende vormen begint aan te nemen.