De Gross Merchandising Value (GMV) is een van de belangrijkste indicatoren voor online handelsplatformen.

Waren beleggers op 5 november bereid om USD 53,28 te betalen voor een aandeel, op 27 november bedroeg de slotkoers USD 49,29.

Uit gegevens van onderzoeksbureau The ChannelAdvisor kan worden afgeleid dat de GMV in november met 12% is gestegen, tegen groeipercentages dicht tegen 20% eerder in het jaar.

Volgens analisten duidt dat erop dat ebay marktaandeel heeft verloren aan concurrent Amazon, die in november 22% groei overlegde van het bruto handelsvolume. ABN Amro heeft een koopadvies.

De Gross Merchandising Value (GMV) is een van de belangrijkste indicatoren voor online handelsplatformen. Waren beleggers op 5 november bereid om USD 53,28 te betalen voor een aandeel, op 27 november bedroeg de slotkoers USD 49,29. Uit gegevens van onderzoeksbureau The ChannelAdvisor kan worden afgeleid dat de GMV in november met 12% is gestegen, tegen groeipercentages dicht tegen 20% eerder in het jaar. Volgens analisten duidt dat erop dat ebay marktaandeel heeft verloren aan concurrent Amazon, die in november 22% groei overlegde van het bruto handelsvolume. ABN Amro heeft een koopadvies.