De Euro Stoxx 50 Index kan ten opzichte van het slotniveau van gisteren een winst van ongeveer driekwart procent vasthouden.

Op de valutamarkten maakt de euro een goede beurt, de koers van de euro is gestegen tot boven het niveau van 1,3150 dollar. Die stijging is een gevolg van de aankondiging van de FED dat de rente nog drie jaar lang laag kan blijven.

Op de Brusselse beurs is de stemming bijna euforisch te noemen, met een winst voor de BEL 20 van bijna 2%. Dat is vooral het gevolg van de koersexplosie bij Ageas, dat grote kuis houdt in de portefeuille met effecten van dubieuze kwaliteit. In het spoor van Ageas gaan ook KBC en Dexia hoger.

De Euro Stoxx 50 Index kan ten opzichte van het slotniveau van gisteren een winst van ongeveer driekwart procent vasthouden. Op de valutamarkten maakt de euro een goede beurt, de koers van de euro is gestegen tot boven het niveau van 1,3150 dollar. Die stijging is een gevolg van de aankondiging van de FED dat de rente nog drie jaar lang laag kan blijven. Op de Brusselse beurs is de stemming bijna euforisch te noemen, met een winst voor de BEL 20 van bijna 2%. Dat is vooral het gevolg van de koersexplosie bij Ageas, dat grote kuis houdt in de portefeuille met effecten van dubieuze kwaliteit. In het spoor van Ageas gaan ook KBC en Dexia hoger.