Het koersverloop van ASML is illustratief voor de stemming onder beleggers. Men kijkt door de problemen heen. En als koersen even onder druk staan ziet men dat als een kans om de aandelenpositie uit te breiden. Natuurlijk moet er niet teveel slecht nieuws komen.

De afgeblazen overname van TNT is dat natuurlijk wel. Volgens sommigen een teken dat de overname markt niet optimaal

functioneert en dat zal haar terugslag hebben op de ontwikkeling van de aandelenbeurzen.

Wat overdreven want het afblazen van de overname door UPS strandde niet omdat de bedrijven niet wilde.

Voor beide partijen had het toegevoegde waarde om samen te gaan.

UPS kreeg een Europees netwerk en TNT een krachtige partner. Echter door politieke weerstand werd de overname de facto verboden.

UPS moest aan zoveel Brusselse regels voldoen dat een overname economisch gezien geen toegevoegde waarde heeft.

Het is nu eenmaal een gegeven dat politieke bemoeienis ook een aandelenkoers kan beïnvloeden. Men mag verwachten dat uiteindelijk TNT wel opgaat in een groter geheel.

Maar op korte termijn lijkt dat volgens Steentjes niet te verwachten. Dat het hoger is dan de huidige beurskoers echter wel. Dat de overnamemarkt zeker niet kwakkelend is blijkt ook uit het gegeven dat voor aandelen Mediq uiteindelijk een hoger bod kwam. In een slechte markt zou dat niet zijn gebeurd.

Het koersverloop van ASML is illustratief voor de stemming onder beleggers. Men kijkt door de problemen heen. En als koersen even onder druk staan ziet men dat als een kans om de aandelenpositie uit te breiden. Natuurlijk moet er niet teveel slecht nieuws komen. De afgeblazen overname van TNT is dat natuurlijk wel. Volgens sommigen een teken dat de overname markt niet optimaal functioneert en dat zal haar terugslag hebben op de ontwikkeling van de aandelenbeurzen. Wat overdreven want het afblazen van de overname door UPS strandde niet omdat de bedrijven niet wilde. Voor beide partijen had het toegevoegde waarde om samen te gaan. UPS kreeg een Europees netwerk en TNT een krachtige partner. Echter door politieke weerstand werd de overname de facto verboden. UPS moest aan zoveel Brusselse regels voldoen dat een overname economisch gezien geen toegevoegde waarde heeft. Het is nu eenmaal een gegeven dat politieke bemoeienis ook een aandelenkoers kan beïnvloeden. Men mag verwachten dat uiteindelijk TNT wel opgaat in een groter geheel. Maar op korte termijn lijkt dat volgens Steentjes niet te verwachten. Dat het hoger is dan de huidige beurskoers echter wel. Dat de overnamemarkt zeker niet kwakkelend is blijkt ook uit het gegeven dat voor aandelen Mediq uiteindelijk een hoger bod kwam. In een slechte markt zou dat niet zijn gebeurd.