De koerspatronen die hieruit volgen vertonen daarom vaak opmerkelijk veel overeenkomsten met vergelijkbare situaties uit het verleden.

De situatie zes jaar geleden is om die reden volgens Theodoor Gilissen Bankiers een gids voor de komende tijd.

Net als destijds corrigeerde de AEX ca. 50% van de rally (van 194,99 naar 226,77) op 211,11. Afgelopen week herstelde de AEX zich weer, maar nu wist de beursindex (net als in 2003) zich boven de steun uit de tweede helft van januari uit te werken.

Voor de komende tijd wordt door Theodoor Gilissen Bankiers in grote lijnen een herhaling voorzien van het koersverloop in de periode april/mei 2003. Dat wil zeggen, prijshoudend met een bias (uiteindelijk) opwaarts.

Momenteel ligt er nog een gap te wachten op een notering tussen 220,70 en 225,87. Als de geschiedenis zich herhaalt dan wordt deze gap niet meer gesloten. Mocht de gap wel gesloten worden, dan is dat het op-één-na-beste koopmoment sinds de bodem in maart van dit jaar.

De koerspatronen die hieruit volgen vertonen daarom vaak opmerkelijk veel overeenkomsten met vergelijkbare situaties uit het verleden. De situatie zes jaar geleden is om die reden volgens Theodoor Gilissen Bankiers een gids voor de komende tijd. Net als destijds corrigeerde de AEX ca. 50% van de rally (van 194,99 naar 226,77) op 211,11. Afgelopen week herstelde de AEX zich weer, maar nu wist de beursindex (net als in 2003) zich boven de steun uit de tweede helft van januari uit te werken.Voor de komende tijd wordt door Theodoor Gilissen Bankiers in grote lijnen een herhaling voorzien van het koersverloop in de periode april/mei 2003. Dat wil zeggen, prijshoudend met een bias (uiteindelijk) opwaarts.Momenteel ligt er nog een gap te wachten op een notering tussen 220,70 en 225,87. Als de geschiedenis zich herhaalt dan wordt deze gap niet meer gesloten. Mocht de gap wel gesloten worden, dan is dat het op-één-na-beste koopmoment sinds de bodem in maart van dit jaar.