Daardoor dreigt het gevaar dat er weer nieuwe grote afschrijvingen moeten gebeuren. Bovendien blijken de verzekeraars weinig geneigd om de banken van vers geld te voorzien.

Swiss Re zag de koers vrijdag met 14,40% dalen, Allianz verloor 5,50%, AXA 6,90%, Aegon 9,60% en het Britse Legal & General 6,20%.

Het vertrouwen werd verder ondermijnd door het feit dat de Amerikaanse branchegenoot Aflac moest toegeven verliezen te hebben geleden op effecten uitgegeven door Barclays, HBOS en Royal Bank of Scotland.

Daardoor dreigt het gevaar dat er weer nieuwe grote afschrijvingen moeten gebeuren. Bovendien blijken de verzekeraars weinig geneigd om de banken van vers geld te voorzien. Swiss Re zag de koers vrijdag met 14,40% dalen, Allianz verloor 5,50%, AXA 6,90%, Aegon 9,60% en het Britse Legal & General 6,20%. Het vertrouwen werd verder ondermijnd door het feit dat de Amerikaanse branchegenoot Aflac moest toegeven verliezen te hebben geleden op effecten uitgegeven door Barclays, HBOS en Royal Bank of Scotland.