De beleggingsfondsen die beleggen in goud hebben dan ook rake klappen gekregen. ETFs like Market Vectors Gold Mining ETF (GDX), Market Vectors Junior Gold Miners ETF (GDXJ) en iShares MSCI Global Gold Miners ETF (RING) moesten stuk voor stuk verliezen van meer dan 10% slikken.

SPDR Gold Trust ETF (GLD) en iShares Gold Trust (IAU), de beleggingsfondsen die rechtstreeks in goud beleggen, konden de schade beperken tot ongeveer 5%. Eens te meer is dus gebleken dat de goudmijnaandelen met een hefboomeffect reageren op bewegingen in de goudprijs.

De beleggingsfondsen die beleggen in goud hebben dan ook rake klappen gekregen. ETFs like Market Vectors Gold Mining ETF (GDX), Market Vectors Junior Gold Miners ETF (GDXJ) en iShares MSCI Global Gold Miners ETF (RING) moesten stuk voor stuk verliezen van meer dan 10% slikken. SPDR Gold Trust ETF (GLD) en iShares Gold Trust (IAU), de beleggingsfondsen die rechtstreeks in goud beleggen, konden de schade beperken tot ongeveer 5%. Eens te meer is dus gebleken dat de goudmijnaandelen met een hefboomeffect reageren op bewegingen in de goudprijs.