De gemiddelde stijging bedraagt 26%, maar er zijn uitschieters met drie cijfers.

Meredith Whitney, CEO van Meredith Whitney Advisory Group en een algemeen erkende specialiste wat de Amerikaanse bankensector betreft, wijtte de stijging aan een combinatie van meer duidelijkheid, betere fundamentals en een aantal factoren waardoor de sector meer momentum kreeg.

De sterkste stijger was Bank of America, waarvan de koers in 2012 meer dan verdubbelde. Ook sterk presteerden American International Group (plus 51%), Citigroup (plus 49%) en Goldman Sachs (plus 40%).

Als geheel was de bankensector trouwens de best presterende sector op Wall Street. Het was van 2000 geleden dat de bankensector de markt nog eens met meer dan 10% klopte.

De gemiddelde stijging bedraagt 26%, maar er zijn uitschieters met drie cijfers. Meredith Whitney, CEO van Meredith Whitney Advisory Group en een algemeen erkende specialiste wat de Amerikaanse bankensector betreft, wijtte de stijging aan een combinatie van meer duidelijkheid, betere fundamentals en een aantal factoren waardoor de sector meer momentum kreeg. De sterkste stijger was Bank of America, waarvan de koers in 2012 meer dan verdubbelde. Ook sterk presteerden American International Group (plus 51%), Citigroup (plus 49%) en Goldman Sachs (plus 40%). Als geheel was de bankensector trouwens de best presterende sector op Wall Street. Het was van 2000 geleden dat de bankensector de markt nog eens met meer dan 10% klopte.