Het zijn vooral de Spaanse banken die zich van hun beste zijde laten zien, met stevige winsten voor onder andere Caixabank, Santander en BBVA.

Uiteraard moet nog worden afgewacht of deze positieve reactie in de komende uren en dagen een verlengstuk gaat krijgen.

In Brussel wint de BEL 20 ruim anderhalf procent, waardoor de index de kaap van 2150 meteen weer in het vizier krijgt. Geen enkel aandeel uit de index opende in het rood, het zal niemand verbazen dat KBC nog maar eens de sterkste stijger in de opening was.

Solvay bouwt nieuwe fabriek in China

Solvay maakt bekend dat zijn Thais dochterbedrijf Vinythai de grote en groeiende epichloorhydrine-markt in China zal bedienen met een nieuwe productie-eenheid in de Chinese stad Taixing.

De fabriek met een begincapaciteit van 100.000 ton epichloorhydrine per jaar, vereist een investering van 155 miljoen EUR en zou in het tweede semester van 2014 moeten gaan produceren.

De raad van bestuur van Vinythai heeft besloten zijn aandeelhouders voor te stellen de investering formeel goed te keuren in juli 2012.

Naar verwachting zal de Chinese epichloorhydrinemarkt jaarlijks met 8% groeien en 35% van de wereldvraag vertegenwoordigen tegen 2016.

Epichloorhydrine is een essentiële grondstof voor de productie van epoxy-harsen, en wordt steeds vaker gebruikt voor anticorrosieve deklagen en in elektronica, de auto-, luchtvaart- en windenergie-industrie.

De nieuwe fabriek in de Economische Ontwikkelingszone van Taixing zal werken op basis van Solvay's eigen biogebaseerde Epicerol®-technologie.

De fabriek zal natuurlijke glycerine gebruiken die een nevenproduct is uit de productie van biobrandstoffen. Dit competitief en ook ecologisch efficiënt procedé vereist minder kapitaal, heeft een 60% betere CO2-balans (bron tot uitgang fabriek) en genereert slechts één achtste van het volume aan chloorhoudende nevenproducten in vergelijking met het conventionele productieproces op basis van propyleen.

De Epicerol®-technologie wordt beschermd door 1000 octrooien, waarvan al een aantal erkend in diverse wereldregio's.

Vinythai's eerste productie-eenheid in Thailand met een jaarcapaciteit van 100.000 ton epichloorhydrine op basis van de Epicerol®-technologie kende een vlotte productiestart in februari 2012.

Ze bevoorraadt nu regelmatig de Aziatische markt. De nieuwe fabriek maakt van Vinythai de op één na grootste epichloorhydrineproducent in Azië.

Het zijn vooral de Spaanse banken die zich van hun beste zijde laten zien, met stevige winsten voor onder andere Caixabank, Santander en BBVA. Uiteraard moet nog worden afgewacht of deze positieve reactie in de komende uren en dagen een verlengstuk gaat krijgen. In Brussel wint de BEL 20 ruim anderhalf procent, waardoor de index de kaap van 2150 meteen weer in het vizier krijgt. Geen enkel aandeel uit de index opende in het rood, het zal niemand verbazen dat KBC nog maar eens de sterkste stijger in de opening was. Solvay bouwt nieuwe fabriek in China Solvay maakt bekend dat zijn Thais dochterbedrijf Vinythai de grote en groeiende epichloorhydrine-markt in China zal bedienen met een nieuwe productie-eenheid in de Chinese stad Taixing. De fabriek met een begincapaciteit van 100.000 ton epichloorhydrine per jaar, vereist een investering van 155 miljoen EUR en zou in het tweede semester van 2014 moeten gaan produceren. De raad van bestuur van Vinythai heeft besloten zijn aandeelhouders voor te stellen de investering formeel goed te keuren in juli 2012. Naar verwachting zal de Chinese epichloorhydrinemarkt jaarlijks met 8% groeien en 35% van de wereldvraag vertegenwoordigen tegen 2016. Epichloorhydrine is een essentiële grondstof voor de productie van epoxy-harsen, en wordt steeds vaker gebruikt voor anticorrosieve deklagen en in elektronica, de auto-, luchtvaart- en windenergie-industrie. De nieuwe fabriek in de Economische Ontwikkelingszone van Taixing zal werken op basis van Solvay's eigen biogebaseerde Epicerol®-technologie. De fabriek zal natuurlijke glycerine gebruiken die een nevenproduct is uit de productie van biobrandstoffen. Dit competitief en ook ecologisch efficiënt procedé vereist minder kapitaal, heeft een 60% betere CO2-balans (bron tot uitgang fabriek) en genereert slechts één achtste van het volume aan chloorhoudende nevenproducten in vergelijking met het conventionele productieproces op basis van propyleen. De Epicerol®-technologie wordt beschermd door 1000 octrooien, waarvan al een aantal erkend in diverse wereldregio's. Vinythai's eerste productie-eenheid in Thailand met een jaarcapaciteit van 100.000 ton epichloorhydrine op basis van de Epicerol®-technologie kende een vlotte productiestart in februari 2012. Ze bevoorraadt nu regelmatig de Aziatische markt. De nieuwe fabriek maakt van Vinythai de op één na grootste epichloorhydrineproducent in Azië.