De Euro Stoxx 50 boekt een winst van ruim 2%, terwijl op de valutamarkten de euro opnieuw een betere beurt maakt. De koers van de euro noteert opnieuw boven 1,33 dollar.

De verkiezingen in Cyprus zijn gewonnen door de conservatieve kandidaat Nicos Anastasiades. Hij deed dat op overtuigende wijze, want zijn voorsprong was de grootste in 30 jaar. De nieuwe president wacht een moeilijke taak, want Cyprus bengelt aan de rand van de afgrond.

Nicos Anastasiades wil dan ook snel beginnen te onderhandelen met de eurozone en met het Internationaal Monetair Fonds over een reddingsplan voor zijn land.

Verschillende economen hebben al gewaarschuwd voor de gevolgen van een besmetting van de Cyprus-crisis naar de rest van Europa.

De Euro Stoxx 50 boekt een winst van ruim 2%, terwijl op de valutamarkten de euro opnieuw een betere beurt maakt. De koers van de euro noteert opnieuw boven 1,33 dollar. De verkiezingen in Cyprus zijn gewonnen door de conservatieve kandidaat Nicos Anastasiades. Hij deed dat op overtuigende wijze, want zijn voorsprong was de grootste in 30 jaar. De nieuwe president wacht een moeilijke taak, want Cyprus bengelt aan de rand van de afgrond. Nicos Anastasiades wil dan ook snel beginnen te onderhandelen met de eurozone en met het Internationaal Monetair Fonds over een reddingsplan voor zijn land. Verschillende economen hebben al gewaarschuwd voor de gevolgen van een besmetting van de Cyprus-crisis naar de rest van Europa.