Vooral de Chinese beurs krijgt opnieuw klappen, de Hang Seng Enterprises Index moet zowat anderhalf procent prijsgeven. In Taiwan verliest de Taiex index zelfs meer dan 2%. Tokio, Singapore en de meeste andere beurzen kunnen de verliezen echter beperkt houden.

Shane Oliver van AMP Capital is van mening dat het meeste goede nieuws nu in de koersen verrekend zit. Het wordt nu uitkijken naar nieuwe katalysatoren, zonder dat meteen duidelijk is uit welke richting die gaan komen.

Japan heeft opmars van yen al dan niet tijdelijk gestopt

De Japanse overheden zijn erin geslaagd om de opmars van de yen al dan niet tijdelijk een halt toe te roepen. Nadat de verhouding USD/JPY sinds juli 2011 schommelde tussen 76 en 78 yen, werd recent terug 83 yen opgetekend. Het oplopende handelsbalanstekort als gevolg van de sterk gestegen invoer van duurdere energie ter vervanging van de kernenergie die fors gedaald is na het stilleggen van de meerderheid van de kerncentrales ingevolge de ramp van 11 maart 2011, is een handicap die de yen verder parten zou kunnen spelen. Belfius Bank Research verwacht toch geen verder uitgesproken verzwakking van de yen.

Vooral de Chinese beurs krijgt opnieuw klappen, de Hang Seng Enterprises Index moet zowat anderhalf procent prijsgeven. In Taiwan verliest de Taiex index zelfs meer dan 2%. Tokio, Singapore en de meeste andere beurzen kunnen de verliezen echter beperkt houden. Shane Oliver van AMP Capital is van mening dat het meeste goede nieuws nu in de koersen verrekend zit. Het wordt nu uitkijken naar nieuwe katalysatoren, zonder dat meteen duidelijk is uit welke richting die gaan komen.Japan heeft opmars van yen al dan niet tijdelijk gestopt De Japanse overheden zijn erin geslaagd om de opmars van de yen al dan niet tijdelijk een halt toe te roepen. Nadat de verhouding USD/JPY sinds juli 2011 schommelde tussen 76 en 78 yen, werd recent terug 83 yen opgetekend. Het oplopende handelsbalanstekort als gevolg van de sterk gestegen invoer van duurdere energie ter vervanging van de kernenergie die fors gedaald is na het stilleggen van de meerderheid van de kerncentrales ingevolge de ramp van 11 maart 2011, is een handicap die de yen verder parten zou kunnen spelen. Belfius Bank Research verwacht toch geen verder uitgesproken verzwakking van de yen.