Het rendement ten opzichte van Duitse staatsobligaties steeg anderzijds voor de derde dag op rij. Dat verschil is nu het grootst sinds Bloomberg in 1991 statistieken daaromtrent is beginnen bij te houden.

De kostprijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door de Ierse staat nam toe naar aanleiding van een verklaring van de Duitse minister Wolfgang Schaeuble.

Die verklaarde dat de stabiliteit van de euro afhankelijk is van het feit of de beleggers al dan niet willen betalen voor toekomstige schuldencrisissen.

Orlando Green, assistant director capital-markets strategie bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, is van mening dat de komende maanden in dat verband erg belangrijk kunnen worden.

Het rendement ten opzichte van Duitse staatsobligaties steeg anderzijds voor de derde dag op rij. Dat verschil is nu het grootst sinds Bloomberg in 1991 statistieken daaromtrent is beginnen bij te houden. De kostprijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door de Ierse staat nam toe naar aanleiding van een verklaring van de Duitse minister Wolfgang Schaeuble. Die verklaarde dat de stabiliteit van de euro afhankelijk is van het feit of de beleggers al dan niet willen betalen voor toekomstige schuldencrisissen. Orlando Green, assistant director capital-markets strategie bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, is van mening dat de komende maanden in dat verband erg belangrijk kunnen worden.