De Philadelphia Stock Exchange Gold and Silver Index, die 30 aandelen van goud- en zilvermijnaandelen bevat, is sinds 12 september 2012 met 43% gedaald. Op die 12de september vond de vorige editie van het Denver Gold Forum plaats en toen was de situatie nog heel anders.

Tim Wood, executive director van de Denver Gold Group die het evenement organiseert, wijst er op dat bedrijven als Barrick Gold Corp. (ABX) en Newmont Mining Corp. (NEM) inmiddels al voor een bedrag van 26 miljard dollar aan afschrijvingen hebben aangekondigd. Deze twee zijn de grootste spelers op de markt, bij de andere bedrijven is de situatie soms nog veel troebeler.

De Philadelphia Stock Exchange Gold and Silver Index, die 30 aandelen van goud- en zilvermijnaandelen bevat, is sinds 12 september 2012 met 43% gedaald. Op die 12de september vond de vorige editie van het Denver Gold Forum plaats en toen was de situatie nog heel anders. Tim Wood, executive director van de Denver Gold Group die het evenement organiseert, wijst er op dat bedrijven als Barrick Gold Corp. (ABX) en Newmont Mining Corp. (NEM) inmiddels al voor een bedrag van 26 miljard dollar aan afschrijvingen hebben aangekondigd. Deze twee zijn de grootste spelers op de markt, bij de andere bedrijven is de situatie soms nog veel troebeler.