Dat is niet alles, want ook de risicopremies voor Europese overheidsobligaties daalden vorige week, vooral de Spaanse. Zowat alle banken hebben grote portefeuilles overheidsobligaties.

Verschillende banken slaagden er in om succesvol nieuwe obligaties geplaatst te krijgen. De euro - de ultieme barometer voor het vertrouwen van de beleggers in Europa - steeg eveneens.

Maar niet alle indicatoren waren even positief. De tarieven die de banken elkaar aanrekenen om geld te lenen, blijven hoog. Dat betekent dat ze niet happig zijn om elkaar geld te ontlenen.

Het is daarom te vroeg om al te stellen dat de stress tests een blijvende impact op het sentiment zullen banken. Royal Bank of Scotland is van mening dat alle zwakkere banken hun kapitaalbasis moeten gaan verstreken om het Europees bankensysteem opnieuw normaal te laten werken.

Dat is niet alles, want ook de risicopremies voor Europese overheidsobligaties daalden vorige week, vooral de Spaanse. Zowat alle banken hebben grote portefeuilles overheidsobligaties. Verschillende banken slaagden er in om succesvol nieuwe obligaties geplaatst te krijgen. De euro - de ultieme barometer voor het vertrouwen van de beleggers in Europa - steeg eveneens. Maar niet alle indicatoren waren even positief. De tarieven die de banken elkaar aanrekenen om geld te lenen, blijven hoog. Dat betekent dat ze niet happig zijn om elkaar geld te ontlenen. Het is daarom te vroeg om al te stellen dat de stress tests een blijvende impact op het sentiment zullen banken. Royal Bank of Scotland is van mening dat alle zwakkere banken hun kapitaalbasis moeten gaan verstreken om het Europees bankensysteem opnieuw normaal te laten werken.