Daardoor zijn de koersen van de vijf grootste vastgoedfondsen dit jaar al gemiddeld met 55% gestegen, terwijl de DAX index over de eerste acht maanden van het jaar slechts een stijging met 19% liet optekenen. Ter vergelijking: de Footsie steeg met slechts 3,50%.

Vooruitzichten zien er goed uit

Vicky Watson, investment director bij Scottish Widows, kocht onder andere aandelen van TAG Immobilien AG en van Deutsche Wohnen AG. Ze kan zich moeilijk inbeelden dat er betere mogelijkheden zijn weggelegd dan aandelen van Duitse vastgoedbedrijven.

De werkloosheidsgraad in Duitsland bevindt zich op een historisch dieptepunt en de rente is eveneens laag. Dat maakt dat steeds meer Duitsers een woning zoeken te kopen, waardoor de prijzen de opgaande trend kunnen vasthouden. Watson voorspelt dan ook verdere prijsstijgingen.

Daardoor zijn de koersen van de vijf grootste vastgoedfondsen dit jaar al gemiddeld met 55% gestegen, terwijl de DAX index over de eerste acht maanden van het jaar slechts een stijging met 19% liet optekenen. Ter vergelijking: de Footsie steeg met slechts 3,50%. Vooruitzichten zien er goed uit Vicky Watson, investment director bij Scottish Widows, kocht onder andere aandelen van TAG Immobilien AG en van Deutsche Wohnen AG. Ze kan zich moeilijk inbeelden dat er betere mogelijkheden zijn weggelegd dan aandelen van Duitse vastgoedbedrijven. De werkloosheidsgraad in Duitsland bevindt zich op een historisch dieptepunt en de rente is eveneens laag. Dat maakt dat steeds meer Duitsers een woning zoeken te kopen, waardoor de prijzen de opgaande trend kunnen vasthouden. Watson voorspelt dan ook verdere prijsstijgingen.