Vandaag veilen zowel Spanje als Italië staatsobligaties en naar die veilingen wordt op de financiële markten met bijzondere aandacht gevolgd.

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, met verliezen die ongeveer een half procent bedragen. Op de Brusselse beurs zijn er eigenlijk geen uitschieters.

Omzet Picanol met 16% gedaald

Picanol realiseerde in de eerste jaarhelft van 2012 een geconsolideerde omzet van 219,1 miljoen euro, een daling van 16% in vergelijking met 260,1 miljoen euro in de erg sterke eerste jaarhelft van 2011. De cijfers werden vanmorgen bekendgemaakt.

Zoals verwacht en eerder aangekondigd kende de divisie Weaving Machines een aarzelende start in 2012 op basis van het zwakkere orderboek eind 2011.

In het tweede kwartaal echter verbeterde de vraag naar weefmachines, onder meer door het succes van nieuwe weefmachines en de goedkope euro.

De markt voor nieuwe weefmachines wordt daarbij gekenmerkt door nervositeit, waarbij de Picanol Group sterk moet inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen. De lagere vraag vanuit Weaving Machines vertaalde zich ook in een omzetdaling voor Industries in de eerste jaarhelft van 2012.

De groep sluit de eerste jaarhelft van 2012 af met een nettowinst van 25,4 miljoen euro in vergelijking met 34,6 miljoen euro over dezelfde periode in 2011.

Om vragen van klanten tijdig te kunnen opvangen is de Picanol Group in juli gestart met een rekruteringscampagne om 50 arbeiders voor de productievestiging in Ieper aan te werven.

Daarnaast heeft de groep momenteel nog een 15-tal vacatures voor technische profielen zoals R&D Engineers (Elektronica), CNC-bedieners, Field Technicians en verschillende IT-functies.

Op basis van het huidige orderboek houdt de Picanol Group voor de tweede jaarhelft 2012 rekening met een omzetstijging tegenover dezelfde periode in 2011, waardoor de omzetdaling voor het volledige boekjaar 2012 tegenover 2011 beperkt zou blijven.

Vandaag veilen zowel Spanje als Italië staatsobligaties en naar die veilingen wordt op de financiële markten met bijzondere aandacht gevolgd. De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, met verliezen die ongeveer een half procent bedragen. Op de Brusselse beurs zijn er eigenlijk geen uitschieters. Omzet Picanol met 16% gedaald Picanol realiseerde in de eerste jaarhelft van 2012 een geconsolideerde omzet van 219,1 miljoen euro, een daling van 16% in vergelijking met 260,1 miljoen euro in de erg sterke eerste jaarhelft van 2011. De cijfers werden vanmorgen bekendgemaakt. Zoals verwacht en eerder aangekondigd kende de divisie Weaving Machines een aarzelende start in 2012 op basis van het zwakkere orderboek eind 2011. In het tweede kwartaal echter verbeterde de vraag naar weefmachines, onder meer door het succes van nieuwe weefmachines en de goedkope euro. De markt voor nieuwe weefmachines wordt daarbij gekenmerkt door nervositeit, waarbij de Picanol Group sterk moet inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen. De lagere vraag vanuit Weaving Machines vertaalde zich ook in een omzetdaling voor Industries in de eerste jaarhelft van 2012. De groep sluit de eerste jaarhelft van 2012 af met een nettowinst van 25,4 miljoen euro in vergelijking met 34,6 miljoen euro over dezelfde periode in 2011. Om vragen van klanten tijdig te kunnen opvangen is de Picanol Group in juli gestart met een rekruteringscampagne om 50 arbeiders voor de productievestiging in Ieper aan te werven. Daarnaast heeft de groep momenteel nog een 15-tal vacatures voor technische profielen zoals R&D Engineers (Elektronica), CNC-bedieners, Field Technicians en verschillende IT-functies. Op basis van het huidige orderboek houdt de Picanol Group voor de tweede jaarhelft 2012 rekening met een omzetstijging tegenover dezelfde periode in 2011, waardoor de omzetdaling voor het volledige boekjaar 2012 tegenover 2011 beperkt zou blijven.