De Europese beurzen sloten dinsdag lager, zij het dat de verliezen relatief beperkt blijven. Toch valt op dat de Duitse staatsobligaties telkens opnieuw stijgen wanneer de beurskoersen verzwakken.

Ook de Nederlandse staatsobligaties maakten gisteren een goede beurt, nadat onze noorderburen een geslaagde veiling van 30-jarig overheidspapier hield. Die bracht 1,80 miljard euro op.

Nederland moet 3,75% rente betalen op de obligaties die tot 2040 lopen. Het rendement op Duitse staatsobligaties daalde tot 2,24%, na in de loop van de sessie een dieptepunt op 2,21% te hebben bereikt.

De Europese beurzen sloten dinsdag lager, zij het dat de verliezen relatief beperkt blijven. Toch valt op dat de Duitse staatsobligaties telkens opnieuw stijgen wanneer de beurskoersen verzwakken. Ook de Nederlandse staatsobligaties maakten gisteren een goede beurt, nadat onze noorderburen een geslaagde veiling van 30-jarig overheidspapier hield. Die bracht 1,80 miljard euro op. Nederland moet 3,75% rente betalen op de obligaties die tot 2040 lopen. Het rendement op Duitse staatsobligaties daalde tot 2,24%, na in de loop van de sessie een dieptepunt op 2,21% te hebben bereikt.