De hernieuwde interesse van staatsobligaties uit de Europese periferie wijst op een zekere ontspanning op de markt. Met name de problemen met Ierland blijven de beleggers achtervolgen.

Dat land kan namelijk nog steeds niet met zekerheid zeggen hoeveel de redding van Anglo Irish Bank precies gaat kosten. Mohit Kumar, fixed-income strategist bij Deutsche Bank AG in Londen, is echter niet zeker of deze trend zich gaat verder zetten.

Vanuit fundamenteel standpunt lijken Ierse staatsobligaties momenteel aantrekkelijk gewaardeerd. De spread tussen Ierse en Duitse staatsobligaties blijft echter groot en bedraagt nog steeds meer dan 400 basispunten.

De hernieuwde interesse van staatsobligaties uit de Europese periferie wijst op een zekere ontspanning op de markt. Met name de problemen met Ierland blijven de beleggers achtervolgen. Dat land kan namelijk nog steeds niet met zekerheid zeggen hoeveel de redding van Anglo Irish Bank precies gaat kosten. Mohit Kumar, fixed-income strategist bij Deutsche Bank AG in Londen, is echter niet zeker of deze trend zich gaat verder zetten. Vanuit fundamenteel standpunt lijken Ierse staatsobligaties momenteel aantrekkelijk gewaardeerd. De spread tussen Ierse en Duitse staatsobligaties blijft echter groot en bedraagt nog steeds meer dan 400 basispunten.