De verkoopgolf van Amerikaanse staatsobligaties werd versneld door twee gebeurtenissen die op zich geen enkel verband met elkaar hielden. Op de eerste plaats bleek dat China voor de vijfde maand op rij per saldo verkoper was van Amerikaanse staatspapier.

Daarnaast vernamen we uit het verslag van de laatste vergadering van de Federal Reserve dat verschillende leden van Federal Open Market Committee voorstander zijn geworden van het stopzetten van de politiek van quantitative easing en andere maatregelen die de rente in de Verenigde Staten laag houden.

Karen Finerman, president of Metropolitan Capital Advisors, is van mening dat het enorme tekort op de begroting op de koersen van de Treasuries kan gaan wegen. De kopers van staatsobligaties gaan zodoende op zoek naar alternatieven. Finerman heeft momenteel short-posities op de iShares Treasuries ETF ingenomen.

Het tij bij de VS-staatsobligaties kan volgens haar alleen maar draaien wanneer de beleggers weer op zoek gaan naar kwaliteit, mogelijk in reactie op een uitbreiding van de Europese begrotingsproblemen. Bovendien zou ook de aanpak van de Amerikaanse deficieten de trend kunnen doen keren.

De verkoopgolf van Amerikaanse staatsobligaties werd versneld door twee gebeurtenissen die op zich geen enkel verband met elkaar hielden. Op de eerste plaats bleek dat China voor de vijfde maand op rij per saldo verkoper was van Amerikaanse staatspapier. Daarnaast vernamen we uit het verslag van de laatste vergadering van de Federal Reserve dat verschillende leden van Federal Open Market Committee voorstander zijn geworden van het stopzetten van de politiek van quantitative easing en andere maatregelen die de rente in de Verenigde Staten laag houden. Karen Finerman, president of Metropolitan Capital Advisors, is van mening dat het enorme tekort op de begroting op de koersen van de Treasuries kan gaan wegen. De kopers van staatsobligaties gaan zodoende op zoek naar alternatieven. Finerman heeft momenteel short-posities op de iShares Treasuries ETF ingenomen. Het tij bij de VS-staatsobligaties kan volgens haar alleen maar draaien wanneer de beleggers weer op zoek gaan naar kwaliteit, mogelijk in reactie op een uitbreiding van de Europese begrotingsproblemen. Bovendien zou ook de aanpak van de Amerikaanse deficieten de trend kunnen doen keren.