Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie valt terug richting 2%, waardoor de stijging uit de voorbije weken vrijwel volledig teniet werd gedaan. De koersstijging is wel bijzonder fors te noemen, vandaag bedraagt die ruim 6%. Dat betekent dat de beleggers opnieuw veiligheid zoeken.

Vandaag geeft FED-topman Ben Bernanke een belangrijke toespraak, waarin hij uiteraard gaat ingaan op de evolutie van de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten. Het is echter onwaarschijnlijk dat Bernanke al meteen nieuwe maatregelen ter verruiming van de monetaire politiek gaat aankondigen.

20 tot 30% kans op quantative easing 3

Anshul Pradhan, bond strategist bij Barclays Capital, is van mening dat er nu 20 tot 30% kans op quantative easing 3. De kansen op een verdere verruiming van de monetaire politiek zijn alleszins toegenomen na de publicatie van de werkloosheidscijfers afgelopen vrijdag.

Op 24-25 april vergadert het Federal Open Market Committee opnieuw, maar de kans is klein dat dan nieuwe maatregelen gaan aangekondigd worden. Het FOMC zal waarschijnlijk nog enkele weken de kat uit de boom kijken, alvorens mogelijk op de juni-meeting van het FOMC een beslissing zal worden genomen.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie valt terug richting 2%, waardoor de stijging uit de voorbije weken vrijwel volledig teniet werd gedaan. De koersstijging is wel bijzonder fors te noemen, vandaag bedraagt die ruim 6%. Dat betekent dat de beleggers opnieuw veiligheid zoeken. Vandaag geeft FED-topman Ben Bernanke een belangrijke toespraak, waarin hij uiteraard gaat ingaan op de evolutie van de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten. Het is echter onwaarschijnlijk dat Bernanke al meteen nieuwe maatregelen ter verruiming van de monetaire politiek gaat aankondigen. 20 tot 30% kans op quantative easing 3 Anshul Pradhan, bond strategist bij Barclays Capital, is van mening dat er nu 20 tot 30% kans op quantative easing 3. De kansen op een verdere verruiming van de monetaire politiek zijn alleszins toegenomen na de publicatie van de werkloosheidscijfers afgelopen vrijdag. Op 24-25 april vergadert het Federal Open Market Committee opnieuw, maar de kans is klein dat dan nieuwe maatregelen gaan aangekondigd worden. Het FOMC zal waarschijnlijk nog enkele weken de kat uit de boom kijken, alvorens mogelijk op de juni-meeting van het FOMC een beslissing zal worden genomen.