Het Bureau of Labor Statistics maakte vanmiddag bekend dat er in mei maar 69.000 nieuwe jobs bijkwamen, het laagste cijfer in een jaar. Dat is geen goed nieuws voor president Barack Obama, want met een kwakkelende arbeidsmarkt komt diens herverkiezing steeds meer in gevaar.

Kansen op herverkiezingen fifty fifty

Ben White, columnist bij Morning Money, is van mening dat de kansen van Obama om herverkozen nog maar fifty fifty bedragen wanneer de tewerkstelling in de komende maanden geen noemenswaardige verbetering te zien geeft. White verwacht overigens niet dat dit geval zal zijn.

Toch is er een voordeel dat Obama kan uitspelen. De arbeidsmarkt in de zogenaamde swing states, waar republikeinen en democraten aan elkaar gewaagd zijn, is beter dan het nationaal gemiddelde. De verkiezingsstrijd kan uiteindelijk toch een dubbeltje op zijn kant worden.

Het Bureau of Labor Statistics maakte vanmiddag bekend dat er in mei maar 69.000 nieuwe jobs bijkwamen, het laagste cijfer in een jaar. Dat is geen goed nieuws voor president Barack Obama, want met een kwakkelende arbeidsmarkt komt diens herverkiezing steeds meer in gevaar.Kansen op herverkiezingen fifty fifty Ben White, columnist bij Morning Money, is van mening dat de kansen van Obama om herverkozen nog maar fifty fifty bedragen wanneer de tewerkstelling in de komende maanden geen noemenswaardige verbetering te zien geeft. White verwacht overigens niet dat dit geval zal zijn. Toch is er een voordeel dat Obama kan uitspelen. De arbeidsmarkt in de zogenaamde swing states, waar republikeinen en democraten aan elkaar gewaagd zijn, is beter dan het nationaal gemiddelde. De verkiezingsstrijd kan uiteindelijk toch een dubbeltje op zijn kant worden.