Volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking was de grootste verrassing van vorige week de publicatie van bijzonder zwakke cijfers over de Amerikaanse economie. De cijfers over het eerste kwartaal werden namelijk fors naar beneden aangepast.

Over de eerste drie maanden van dit jaar kromp het BBP in de Verenigde Staten namelijk met 2,90% op jaarbasis. Daarmee kwam het percentage duidelijk onder de verwachtingen uit, want de analisten hadden gerekend op een kleinere krimp. Uiteraard werd opnieuw verwezen naar de barre winter die we achter de rug hebben.

Volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking was de grootste verrassing van vorige week de publicatie van bijzonder zwakke cijfers over de Amerikaanse economie. De cijfers over het eerste kwartaal werden namelijk fors naar beneden aangepast. Over de eerste drie maanden van dit jaar kromp het BBP in de Verenigde Staten namelijk met 2,90% op jaarbasis. Daarmee kwam het percentage duidelijk onder de verwachtingen uit, want de analisten hadden gerekend op een kleinere krimp. Uiteraard werd opnieuw verwezen naar de barre winter die we achter de rug hebben.