De koersdaling van 80% sinds de top in 2007 is echter overdreven. Het aandeel Randstad zal bij elk teken van economisch herstel opveren omdat bedrijven als de economie aantrekt meer uitzendkrachten aannemen.

Randstad heeft maatregelen getroffen om de kostenbasis te verlagen. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat de kosten in 2009 met 13% zullen dalen.

Tenslotte gaan de analisten van de bank uit van een daling van het uitstaande debiteurenbedrag en lagere investeringen, waardoor de nettoschuld zal afnemen tot minder dan Eur 1 mrd eind 2009.

Zij schatten de winst in 2011 op Eur 2,26 per aandeel. Uitgaande van de gemiddelde operationele winstmarge van de afgelopen 10 jaar (4%) komen ze op een winst per aandeel door de cyclus heen van Eur 2,00.

Als ze deze wpa schattingen vermenigvuldigen met een K/W verhouding van 10x komen de analisten van Theodoor Gilissen Bankiers tot waardes van Eur 20 tot Eur 23 per aandeel.

De koersdaling van 80% sinds de top in 2007 is echter overdreven. Het aandeel Randstad zal bij elk teken van economisch herstel opveren omdat bedrijven als de economie aantrekt meer uitzendkrachten aannemen. Randstad heeft maatregelen getroffen om de kostenbasis te verlagen. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat de kosten in 2009 met 13% zullen dalen.Tenslotte gaan de analisten van de bank uit van een daling van het uitstaande debiteurenbedrag en lagere investeringen, waardoor de nettoschuld zal afnemen tot minder dan Eur 1 mrd eind 2009.Zij schatten de winst in 2011 op Eur 2,26 per aandeel. Uitgaande van de gemiddelde operationele winstmarge van de afgelopen 10 jaar (4%) komen ze op een winst per aandeel door de cyclus heen van Eur 2,00. Als ze deze wpa schattingen vermenigvuldigen met een K/W verhouding van 10x komen de analisten van Theodoor Gilissen Bankiers tot waardes van Eur 20 tot Eur 23 per aandeel.