Postvolumes staan aanhoudend onder druk, maar dat gegeven werd ruim voldoende gecompenseerd door prijsverhogingen, waarvan er nog meer in het verschiet liggen.

Als gevolg daarvan is de haalbaarheid van de doelstelling om terug te keren naar een onderliggend contact bedrijfsresultaat van EUR 300 - 700 miljoen sterk verbeterd.

ABN Amro verhoogt de ramingen voor de EBIT met 33% naar EUR 139 miljoen voor dit jaar (PostNL houdt zelf rekening met EUR 130 - 160 miljoen), met 6% naar EUR 230 miljoen komend jaar en met 3% naar EUR 352 miljoen in 2015.

Ondanks de rally van het aandeel PostNL in de afgelopen zes maanden denken de analisten van ABN Amro dat de korting ten opzichte van de inkomsten niet geheel verdisconteerd is in de koers. De koers-winstverhouding is slechts 5,3x en de EV/EBITDA 3,7%.

Dat laatste geeft weer hoeveel keer beleggers het bruto bedrijfsresultaat betalen, rekening houdend met schulden. Beide ratio's impliceren een korting van 50% in vergelijking met postbedrijven als Austrian Mail, Deutsche Post en Royal Mail. ABN Amro is koper.

Postvolumes staan aanhoudend onder druk, maar dat gegeven werd ruim voldoende gecompenseerd door prijsverhogingen, waarvan er nog meer in het verschiet liggen. Als gevolg daarvan is de haalbaarheid van de doelstelling om terug te keren naar een onderliggend contact bedrijfsresultaat van EUR 300 - 700 miljoen sterk verbeterd. ABN Amro verhoogt de ramingen voor de EBIT met 33% naar EUR 139 miljoen voor dit jaar (PostNL houdt zelf rekening met EUR 130 - 160 miljoen), met 6% naar EUR 230 miljoen komend jaar en met 3% naar EUR 352 miljoen in 2015. Ondanks de rally van het aandeel PostNL in de afgelopen zes maanden denken de analisten van ABN Amro dat de korting ten opzichte van de inkomsten niet geheel verdisconteerd is in de koers. De koers-winstverhouding is slechts 5,3x en de EV/EBITDA 3,7%. Dat laatste geeft weer hoeveel keer beleggers het bruto bedrijfsresultaat betalen, rekening houdend met schulden. Beide ratio's impliceren een korting van 50% in vergelijking met postbedrijven als Austrian Mail, Deutsche Post en Royal Mail. ABN Amro is koper.