Daarom verhogen de analisten het naar USD 75. Het chemiebedrijf profiteert van goedkoop schaliegas in de Verenigde Staten en van een gezonde vraag wereldwijd naar chemicaliën omdat de economische activiteit in China en de Verenigde Staten toeneemt.

De producten van LyondellBasell worden afgenomen door de verpakkingsindustrie, auto-industrie en producenten van witgoed, speelgoed, bouwmateriaal en elektronica. Het bedrijf profiteert dus van opgeleefde bedrijvigheid in allerlei sectoren.

Zoals eerder aangegeven, profiteert de Amerikaanse chemie sterk van de grootscheeps ontginning van goedkoop schaliegas in de Verenigde Staten.

De delfstof maakt zowel de energierekening als grondstofkosten goedkoper dan die van concurrenten buiten de Verenigde Staten.

LyondellBasell is een mondiale speller in basischemicaliën met voor verscheidene, belangrijke productgroepen flinke marktaandelen. Het bedrijf wordt uitstekend geleid en heeft oog voor aandeelhouders.

Private equity firma's hebben een groot belang in het bedrijf. De analisten van ABN Amro houden een voorkeur voor dit ondergewaardeerde aandeel en verhogen het koersdoel naar USD 75.

Daarom verhogen de analisten het naar USD 75. Het chemiebedrijf profiteert van goedkoop schaliegas in de Verenigde Staten en van een gezonde vraag wereldwijd naar chemicaliën omdat de economische activiteit in China en de Verenigde Staten toeneemt. De producten van LyondellBasell worden afgenomen door de verpakkingsindustrie, auto-industrie en producenten van witgoed, speelgoed, bouwmateriaal en elektronica. Het bedrijf profiteert dus van opgeleefde bedrijvigheid in allerlei sectoren. Zoals eerder aangegeven, profiteert de Amerikaanse chemie sterk van de grootscheeps ontginning van goedkoop schaliegas in de Verenigde Staten. De delfstof maakt zowel de energierekening als grondstofkosten goedkoper dan die van concurrenten buiten de Verenigde Staten. LyondellBasell is een mondiale speller in basischemicaliën met voor verscheidene, belangrijke productgroepen flinke marktaandelen. Het bedrijf wordt uitstekend geleid en heeft oog voor aandeelhouders. Private equity firma's hebben een groot belang in het bedrijf. De analisten van ABN Amro houden een voorkeur voor dit ondergewaardeerde aandeel en verhogen het koersdoel naar USD 75.