De omzet in het vierde kwartaal steeg met 1% naar USD 9,58 miljard. Ook de autonome groei kwam uit op 1%. De operationele winst was 5% hoger op USD 1,5 miljard, waardoor de marge met 50 basispunten toenam tot 15,6%.

De winst per aandeel exclusief pensioenkosten klom 5% naar USD 1,10, wat 1 cent boven de gemiddelde verwachting lag.

In de divisie Aerospace verslechterde de omzet licht, doordat inkomsten uit Defensie en Ruimtevaart 6% daalden. De omzet van Transport Systems daalde met 8% als gevolg van een lagere Europese productie van lichte voertuigen. Bij de divisies Automation & Control en Performance Materials nam de omzet juist toe.

Al met al waren de kwartaalresultaten van Honeywell volgens ABN Amro solide en iets beter dan verwacht.

Het bedrijf had last van de lagere vraag vanuit de Europese auto-industrie en een terugval in de Defensie- en Ruimtevaartactiviteiten. Toch compenseerden alle segmenten ruimschoots voor de afname in volumes en toegenomen concurrentie.

Het bedrijf heeft bewezen te kunnen omgaan met deze hindernissen en mikt op verdere margeverbeteringen, ondanks bescheiden verwachtingen voor de economie.

Daarom blijven de analisten van ABN Amro positief over het aandeel Honeywell, handhaven ze hun koopadvies en verhogen ze het koersdoel naar USD 76.

De omzet in het vierde kwartaal steeg met 1% naar USD 9,58 miljard. Ook de autonome groei kwam uit op 1%. De operationele winst was 5% hoger op USD 1,5 miljard, waardoor de marge met 50 basispunten toenam tot 15,6%. De winst per aandeel exclusief pensioenkosten klom 5% naar USD 1,10, wat 1 cent boven de gemiddelde verwachting lag. In de divisie Aerospace verslechterde de omzet licht, doordat inkomsten uit Defensie en Ruimtevaart 6% daalden. De omzet van Transport Systems daalde met 8% als gevolg van een lagere Europese productie van lichte voertuigen. Bij de divisies Automation & Control en Performance Materials nam de omzet juist toe. Al met al waren de kwartaalresultaten van Honeywell volgens ABN Amro solide en iets beter dan verwacht. Het bedrijf had last van de lagere vraag vanuit de Europese auto-industrie en een terugval in de Defensie- en Ruimtevaartactiviteiten. Toch compenseerden alle segmenten ruimschoots voor de afname in volumes en toegenomen concurrentie. Het bedrijf heeft bewezen te kunnen omgaan met deze hindernissen en mikt op verdere margeverbeteringen, ondanks bescheiden verwachtingen voor de economie. Daarom blijven de analisten van ABN Amro positief over het aandeel Honeywell, handhaven ze hun koopadvies en verhogen ze het koersdoel naar USD 76.