EUV stelt chipproducten in staat om meer componenten toe te voegen aan een chip, waardoor de prestaties verbeteren en energieconsumptie daalt.

De technologie stelt ASML in staat om zijn toch al dominante marktpositie op het gebied van lithografie te verbeteren tot een min of meer monopolie. Alleen Nikon is een concurrent van belang, maar de Japanse firma beschikt niet over EUV.

De opinie voor het aandeel ASML luidt Kopen/Aanbevolen Lijst. De koerswinstverhouding van het aandeel lijkt hoog, maar valt mee gekeken naar die van ARM, een andere monopolist in de sector.

EUV stelt chipproducten in staat om meer componenten toe te voegen aan een chip, waardoor de prestaties verbeteren en energieconsumptie daalt. De technologie stelt ASML in staat om zijn toch al dominante marktpositie op het gebied van lithografie te verbeteren tot een min of meer monopolie. Alleen Nikon is een concurrent van belang, maar de Japanse firma beschikt niet over EUV. De opinie voor het aandeel ASML luidt Kopen/Aanbevolen Lijst. De koerswinstverhouding van het aandeel lijkt hoog, maar valt mee gekeken naar die van ARM, een andere monopolist in de sector.