De grootgrutter maakte op 14 november bekend een moeilijk derde kwartaal achter de rug te hebben. Het concern heeft last van voorzichtige consumenten, met name in Nederland, terwijl de omzet leed onder negatieve wisselkoerseffecten. In de Verenigde Staten toonde de omzet meer veerkracht.

Onverwacht was de mededeling dat de activiteiten in Slowakije van de hand worden gedaan, ook al zijn die eerder in de etalage gezet.

Niet zozeer de resultaten stonden centraal bij analisten, maar wat Ahold over de kapitaalstructuur had te zeggen. Ahold geeft zijn aandeelhouders een miljard euro extra terug via een omgekeerde aandelensplitsing.

De grootgrutter maakte op 14 november bekend een moeilijk derde kwartaal achter de rug te hebben. Het concern heeft last van voorzichtige consumenten, met name in Nederland, terwijl de omzet leed onder negatieve wisselkoerseffecten. In de Verenigde Staten toonde de omzet meer veerkracht. Onverwacht was de mededeling dat de activiteiten in Slowakije van de hand worden gedaan, ook al zijn die eerder in de etalage gezet. Niet zozeer de resultaten stonden centraal bij analisten, maar wat Ahold over de kapitaalstructuur had te zeggen. Ahold geeft zijn aandeelhouders een miljard euro extra terug via een omgekeerde aandelensplitsing.