In de afgelopen week kruisten de 20-daags gemiddelden van de Amerikaanse S&P 500 index en Europese DJ Stoxx 600 Index boven de 120-daags gemiddelden.

Deze 'golden crosses' signaleren feitelijk terugkerende animo voor de asset-categorie aandelen. Op basis van de 'golden crosses' mogen de trendvolgers onder ons zich melden.

Koerscorrecties bieden tactisch beschouwd geen bedreigingen meer, maar juist kansen. De vraag werpt zich dan op of dergelijke veronderstelde momenten van zwakte zich spoedig zullen voordoen en in welke mate.

De trendindicatoren, zoals de 'directional movement indicatoren', geven op dit moment nog onvoldoende aanleiding om een continuatie van de korte termijn stijgende trend in de brede beursindices te proclameren.

Ook liggen er volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog genoeg 'walls of worry' (lees: toppen van oplevingen tijdens de 'bear'markt 2007-2009) om de komende tijd te overwinnen.

In de afgelopen week kruisten de 20-daags gemiddelden van de Amerikaanse S&P 500 index en Europese DJ Stoxx 600 Index boven de 120-daags gemiddelden. Deze 'golden crosses' signaleren feitelijk terugkerende animo voor de asset-categorie aandelen. Op basis van de 'golden crosses' mogen de trendvolgers onder ons zich melden. Koerscorrecties bieden tactisch beschouwd geen bedreigingen meer, maar juist kansen. De vraag werpt zich dan op of dergelijke veronderstelde momenten van zwakte zich spoedig zullen voordoen en in welke mate. De trendindicatoren, zoals de 'directional movement indicatoren', geven op dit moment nog onvoldoende aanleiding om een continuatie van de korte termijn stijgende trend in de brede beursindices te proclameren. Ook liggen er volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog genoeg 'walls of worry' (lees: toppen van oplevingen tijdens de 'bear'markt 2007-2009) om de komende tijd te overwinnen.