Als er de financiële wereld angstig was kwamen de risk-off trades naar voren. Goud steeg net als Duitse staatsleningen, waarna de goudprijs gisteren weer naar omlaag ging.

Ook de koers van de rand steeg dan. Was er een risk-on situatie dan zagen we het spiegelbeeld. Gesteld kan worden dat in de afgelopen maanden duidelijk een risk-on houding is.

Aandelenkoersen stijgen net als de obligaties van Spanje, Italië en Griekenland. In een dergelijk sentiment zou ook de koers van de rand stijgen.

Echter vorig jaar zomer kocht men voor een euro nog 10 Zuid Afrikaanse randen inmiddels is de koers nu op de 11,9. Met een euro koopt men dus meer randen.

Als er de financiële wereld angstig was kwamen de risk-off trades naar voren. Goud steeg net als Duitse staatsleningen, waarna de goudprijs gisteren weer naar omlaag ging. Ook de koers van de rand steeg dan. Was er een risk-on situatie dan zagen we het spiegelbeeld. Gesteld kan worden dat in de afgelopen maanden duidelijk een risk-on houding is. Aandelenkoersen stijgen net als de obligaties van Spanje, Italië en Griekenland. In een dergelijk sentiment zou ook de koers van de rand stijgen. Echter vorig jaar zomer kocht men voor een euro nog 10 Zuid Afrikaanse randen inmiddels is de koers nu op de 11,9. Met een euro koopt men dus meer randen.