Volgens Chanos kan de koers van de yuan gaan dalen in plaats van te stijgen. Die daling zou gepaard gaan met een uiteenspatten van de speculatieve zeepbel in de Chinese vastgoedsector.

De Chinese munt is in de afgelopen negen dagen telkens een stijging laten optekenen. President Barack Obama heeft de druk op China verhoogd om de koers van de munt te laten appreciëren.

De Chinese export groeit nog met ongeveer 5% en draagt zodoende veel minder dan gedacht bij tot de economische groei van het land.

Chanos heeft short-posities ingenomen op de vastgoedwikkelaars, maar ook op bedrijven die grondstoffen verkopen. Daarnaast wil hij nu ook de yuan gaan shorten.

Volgens Chanos kan de koers van de yuan gaan dalen in plaats van te stijgen. Die daling zou gepaard gaan met een uiteenspatten van de speculatieve zeepbel in de Chinese vastgoedsector. De Chinese munt is in de afgelopen negen dagen telkens een stijging laten optekenen. President Barack Obama heeft de druk op China verhoogd om de koers van de munt te laten appreciëren. De Chinese export groeit nog met ongeveer 5% en draagt zodoende veel minder dan gedacht bij tot de economische groei van het land. Chanos heeft short-posities ingenomen op de vastgoedwikkelaars, maar ook op bedrijven die grondstoffen verkopen. Daarnaast wil hij nu ook de yuan gaan shorten.