Het evenwicht zal volledig worden bereikt door de binnenlandse consumptie te doen stijgen, door de economie te reorganiseren en door het tekort op de handelsbalans te reduceren, aldus Yi Gang.

Liu Li-gang, econoom bij Australia & New Zealand Banking Group in Hong Kong, is het niet met Yi Gang eens. Die gaat uit van een fair value concept, maar de yuan bevindt zich nog ver van zijn evenwichtsniveau.

Volgens Liu Li-gang is er nog volop ruimte om de koers van de Chinese munt te laten appreciëren. Dat zal in de komende maanden bovendien moeten gebeuren om de inflatie op afstand te houden.

Het evenwicht zal volledig worden bereikt door de binnenlandse consumptie te doen stijgen, door de economie te reorganiseren en door het tekort op de handelsbalans te reduceren, aldus Yi Gang. Liu Li-gang, econoom bij Australia & New Zealand Banking Group in Hong Kong, is het niet met Yi Gang eens. Die gaat uit van een fair value concept, maar de yuan bevindt zich nog ver van zijn evenwichtsniveau. Volgens Liu Li-gang is er nog volop ruimte om de koers van de Chinese munt te laten appreciëren. Dat zal in de komende maanden bovendien moeten gebeuren om de inflatie op afstand te houden.