Sommigen verwachten dat er nog eens 10% van af kan gaan wat de koers zal brengen op een niveau van ongeveer 110 yen per dollar.

De enige maatregel die ervoor kan zorgen dat de Japanners hun yennen aan het werk zetten in eigen land is valutarestricties. En dat is natuurlijk ongekend om te doen. Hoewel in deze fase niets meer mag worden uitgesloten.

Wat de gevolgen over een paar jaar zijn van de Japanse monetaire bazooka (wellicht beter een salvo van een slagschip) kan niet worden voorspeld.

Wel moet worden bedacht dat de Japanse overheidsschuld nu twee maal het Bruto Binnenlands Product is. En gezien de geschiedenis van IJsland en Cyprus is dat geen goed teken.

Sommigen verwachten dat er nog eens 10% van af kan gaan wat de koers zal brengen op een niveau van ongeveer 110 yen per dollar. De enige maatregel die ervoor kan zorgen dat de Japanners hun yennen aan het werk zetten in eigen land is valutarestricties. En dat is natuurlijk ongekend om te doen. Hoewel in deze fase niets meer mag worden uitgesloten. Wat de gevolgen over een paar jaar zijn van de Japanse monetaire bazooka (wellicht beter een salvo van een slagschip) kan niet worden voorspeld. Wel moet worden bedacht dat de Japanse overheidsschuld nu twee maal het Bruto Binnenlands Product is. En gezien de geschiedenis van IJsland en Cyprus is dat geen goed teken.