Volkswagen wist vooral te profiteren van haar merken Audi en Skoda. Het dividend is verhoogd met 7,2% tot EUR 1,93 per aandeel. Het concern verwacht zijn marktaandeel dit jaar te vergroten dankzij nieuwe modellen.

De omzet zal dit jaar wel dalen, omdat Volkswagen last heeft van de lagere vraag naar nieuwe auto's door de recessie. Audi wist vorig jaar 1 miljoen auto's te verkopen. Dat aantal moet in 2015 1,5 miljoen bedragen.

Ook wil de autofabrikant het aantal modellen vergroten. De koers-winstverhouding van Volkswagen is 44,6. Deze premie vergeleken met branchegenoten is niet gerechtvaardigd. Daarom bestaat de kans dat de aandelenkoers daalt. ABN Amro houdt vast aan het advies verkopen.

Volkswagen wist vooral te profiteren van haar merken Audi en Skoda. Het dividend is verhoogd met 7,2% tot EUR 1,93 per aandeel. Het concern verwacht zijn marktaandeel dit jaar te vergroten dankzij nieuwe modellen. De omzet zal dit jaar wel dalen, omdat Volkswagen last heeft van de lagere vraag naar nieuwe auto's door de recessie. Audi wist vorig jaar 1 miljoen auto's te verkopen. Dat aantal moet in 2015 1,5 miljoen bedragen. Ook wil de autofabrikant het aantal modellen vergroten. De koers-winstverhouding van Volkswagen is 44,6. Deze premie vergeleken met branchegenoten is niet gerechtvaardigd. Daarom bestaat de kans dat de aandelenkoers daalt. ABN Amro houdt vast aan het advies verkopen.