Deze weerstand wordt gevormd door de koerstoppen van 2010 (72,97 euro), 2011 (72,89 euro) en begin 2013 (72,64 euro). Het lijkt er sterk op dat er een opwaartse uitbraak gaat volgen.

Begin van dit jaar zat de RSI-indicator op een zeer hoog peil en door de horizontale consolidatiefase van de afgelopen weken is deze overgekochte situatie wat afgebouwd.

Bij een opwaartse uitbraak rekent Van Herck op een koersstijging richting 78 - 80 euro.

Op de daggrafiek zien we volgens deze technische analist het horizontale koersverloop van het eerste kwartaal van 2013. Het lijkt de vorm van een driehoeksformatie aan te nemen.

De opwaartse uitbraak uit deze driehoeksformatie lijkt nu op gang te komen. In het zog van stijgende beurzen krijgt de koers steun van de hogere koersen van de beursgenoteerde bedrijven die de

groep in portefeuille heeft (ongeveer 60% van de portefeuille). Die hogere koersen verhogen immers de waarde van Sofina.

Deze weerstand wordt gevormd door de koerstoppen van 2010 (72,97 euro), 2011 (72,89 euro) en begin 2013 (72,64 euro). Het lijkt er sterk op dat er een opwaartse uitbraak gaat volgen. Begin van dit jaar zat de RSI-indicator op een zeer hoog peil en door de horizontale consolidatiefase van de afgelopen weken is deze overgekochte situatie wat afgebouwd. Bij een opwaartse uitbraak rekent Van Herck op een koersstijging richting 78 - 80 euro. Op de daggrafiek zien we volgens deze technische analist het horizontale koersverloop van het eerste kwartaal van 2013. Het lijkt de vorm van een driehoeksformatie aan te nemen. De opwaartse uitbraak uit deze driehoeksformatie lijkt nu op gang te komen. In het zog van stijgende beurzen krijgt de koers steun van de hogere koersen van de beursgenoteerde bedrijven die de groep in portefeuille heeft (ongeveer 60% van de portefeuille). Die hogere koersen verhogen immers de waarde van Sofina.