Philips is goed gepositioneerd voor groei: Healthcare profiteert op lange termijn van de vergrijzing en de vraag naar goede diagnosesystemen.

Vooral in opkomende landen stijgt de vraag naar gezondheidszorg sterk (China, India). Bij verlichting profiteert Philips van de sterke vraag naar LED, die steeds meer zal worden gedreven door de energie-efficiëntie van deze systemen.

Consumer Lifestyle is verlost van de zwakke delen (TV en Audio) en groeit nu al vijf kwartalen met circa 10% op jaarbasis.

De divisie toont wat de focus op innovatieve producten tegen een lage prijs kan doen met de omzet. Inmiddels zijn de kosten bij Philips al aanzienlijk gedaald en realiseert het concern dit jaar al een EBITA-marge van 11% (doel: 10 à 12%).

In de komende jaren kan de marge nog aanzienlijk verbeteren. Een deel van het herstel zal worden gebruikt voor investeringen in verdere groei. Voor Theodoor Gilissen Bankiers blijft het aandeel aanbevolen, met een koersdoel van 30 euro.

Philips is goed gepositioneerd voor groei: Healthcare profiteert op lange termijn van de vergrijzing en de vraag naar goede diagnosesystemen. Vooral in opkomende landen stijgt de vraag naar gezondheidszorg sterk (China, India). Bij verlichting profiteert Philips van de sterke vraag naar LED, die steeds meer zal worden gedreven door de energie-efficiëntie van deze systemen. Consumer Lifestyle is verlost van de zwakke delen (TV en Audio) en groeit nu al vijf kwartalen met circa 10% op jaarbasis. De divisie toont wat de focus op innovatieve producten tegen een lage prijs kan doen met de omzet. Inmiddels zijn de kosten bij Philips al aanzienlijk gedaald en realiseert het concern dit jaar al een EBITA-marge van 11% (doel: 10 à 12%). In de komende jaren kan de marge nog aanzienlijk verbeteren. Een deel van het herstel zal worden gebruikt voor investeringen in verdere groei. Voor Theodoor Gilissen Bankiers blijft het aandeel aanbevolen, met een koersdoel van 30 euro.