Dat wijst er zonder meer op dat beleggers blijkbaar een nog verdere verlaging van het dividend verwachten.

De koers bereikte op 1 maart de laagste koers sinds de beursgang in 1997. Maar de afgelopen week behoorde de Franse telefoonmaatschappij tot een van de sterkste stijgers in Europa met een koerswinst deze week van 8%.

Er waren diverse redenen voor het herstel. De Europese commissie ziet af van een verder onderzoek naar mogelijke prijsafspraken in de industrie.

Daar kwam bij dat France Telekom zelf aankondigde tijdens een beurs in Barcelona dat zij het dieptepunt in de markt zagen.

Tot slot kwam JP Morgan met een koopaanbeveling voor de aandelen. De Amerikanen hebben een koersdoel van € 9,60 in plaats van de eerdere € 8,90.

Wellicht kunnen beleggers in deze sector volgens Steentjes nu ook wat profiteren van de gunstige aandelenmarkten.

Dat wijst er zonder meer op dat beleggers blijkbaar een nog verdere verlaging van het dividend verwachten. De koers bereikte op 1 maart de laagste koers sinds de beursgang in 1997. Maar de afgelopen week behoorde de Franse telefoonmaatschappij tot een van de sterkste stijgers in Europa met een koerswinst deze week van 8%. Er waren diverse redenen voor het herstel. De Europese commissie ziet af van een verder onderzoek naar mogelijke prijsafspraken in de industrie. Daar kwam bij dat France Telekom zelf aankondigde tijdens een beurs in Barcelona dat zij het dieptepunt in de markt zagen. Tot slot kwam JP Morgan met een koopaanbeveling voor de aandelen. De Amerikanen hebben een koersdoel van € 9,60 in plaats van de eerdere € 8,90. Wellicht kunnen beleggers in deze sector volgens Steentjes nu ook wat profiteren van de gunstige aandelenmarkten.