In het vooruitzicht van een wijziging van het Japanse monetaire beleid hebben de beheerders de blootstelling aan de yen in november weer tot 0% teruggebracht.

Zij zijn 2013 ingegaan met een beperkte blootstelling aan de dollar, maar een hoge blootstelling aan de euro. Deze overweging van de euro kan evenwel van korte duur kunnen zijn als de - door analisten onderschatte - daling van de economische bedrijvigheid in Europa vroeg of laat zou leiden tot verzwakking van de eenheidsmunt.

Het fonds is ook blootgesteld aan valuta's van opkomende landen als gevolg van onze nietafgedekte beleggingen in opkomende landen (in lokale valuta's uitgedrukte obligaties en aandelen).

In het vooruitzicht van een wijziging van het Japanse monetaire beleid hebben de beheerders de blootstelling aan de yen in november weer tot 0% teruggebracht. Zij zijn 2013 ingegaan met een beperkte blootstelling aan de dollar, maar een hoge blootstelling aan de euro. Deze overweging van de euro kan evenwel van korte duur kunnen zijn als de - door analisten onderschatte - daling van de economische bedrijvigheid in Europa vroeg of laat zou leiden tot verzwakking van de eenheidsmunt. Het fonds is ook blootgesteld aan valuta's van opkomende landen als gevolg van onze nietafgedekte beleggingen in opkomende landen (in lokale valuta's uitgedrukte obligaties en aandelen).