Axel Merk van Merk Investments LLC vreest echter dat de speculanten zich vroeg of laat opnieuw tegen de yen zullen keren. De koers van de Japanse munt kan bij wijze van spreken tot in het oneindige dalen, dit als gevolg van de verschillen in monetaire politiek die door de Japanse en de Amerikaanse centrale bank worden gevoerd.

De Japanse centrale bank koopt op grote schaal eigen obligaties in met als doelstelling om de inflatie terug te brengen tot het niveau van 2%. De Amerikaanse centrale bank doet eigenlijk het omgekeerde en zal waarschijnlijk op korte termijn het terugkopen van eigen obligaties afremmen of zelfs stopzetten.

Axel Merk van Merk Investments LLC vreest echter dat de speculanten zich vroeg of laat opnieuw tegen de yen zullen keren. De koers van de Japanse munt kan bij wijze van spreken tot in het oneindige dalen, dit als gevolg van de verschillen in monetaire politiek die door de Japanse en de Amerikaanse centrale bank worden gevoerd. De Japanse centrale bank koopt op grote schaal eigen obligaties in met als doelstelling om de inflatie terug te brengen tot het niveau van 2%. De Amerikaanse centrale bank doet eigenlijk het omgekeerde en zal waarschijnlijk op korte termijn het terugkopen van eigen obligaties afremmen of zelfs stopzetten.