De zwakte van de yen heeft te maken met de ongebreidelde geldcreatie door de Japanse centrale bank. Die bevestigde gisteren nogmaals haar maatregelen om de economie te stimuleren, waardoor opnieuw heel wat Japanse beleggers richting hoogrenderende valuta vluchtten.

Ten opzichte van de euro is de yen gedaald tot meer dan 130 yen voor één euro en dat was het laagste niveau sinds januari 2010. In Europa wordt de koersdaling van de Japanse yen op gemengde gevoelens onthaald, de exportpositie van de Europese bedrijven komt verder in het gedrang.

De zwakte van de yen heeft te maken met de ongebreidelde geldcreatie door de Japanse centrale bank. Die bevestigde gisteren nogmaals haar maatregelen om de economie te stimuleren, waardoor opnieuw heel wat Japanse beleggers richting hoogrenderende valuta vluchtten. Ten opzichte van de euro is de yen gedaald tot meer dan 130 yen voor één euro en dat was het laagste niveau sinds januari 2010. In Europa wordt de koersdaling van de Japanse yen op gemengde gevoelens onthaald, de exportpositie van de Europese bedrijven komt verder in het gedrang.